happywife

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cesta umelca

Mnohí si prajeme aby sme boli kreatívnejší. Túžime po niečom, čo by sa dalo označiť ako tvorivý život - po rozšírenom zmysle pre kreativitu v našom profesnom živote, po väčšom vzájomnom porozumení s deťmi, manželským partnerom, priateľmi. Na okamžité, bezbolestné získanie kreativity žiadny liek neexistuje, ale objavenie kreativity je duchovný proces, ktorý sa možno naučiť a vypozorovať. Existujú zreteľné spoločné menovatele procesu tvorivého ozdravenia.

Mnohí zisťujeme, že sme svoju tvorivú energiu vyplytvali, pretože sme ju neprimerane investovali do životov, nádejí, snov a plánov iných. Aby sme nadobudli kreativitu, musíme prejsť obdobím smútku. Ako spoznáte, či máte zablokovanú kreativitu? Veľa vám napovie žiarlivosť. Akonáhle začnete spoznávať, vychovávať a ochraňovať svojho vnútorného umelca, budete schopní prekonávať bolestné vnútorné zábrany.

Na tvorivé ozdravenie existujú dva základné nástroje: ranné stránky a umelecká schôdzka. Aby ste mohli svoju kreativitu opäť získať, musíte ju najskôr nájsť. Čo sú ranné stránky? Stručne povedané, ranné stránky sú tri stránky popísané normálne veľkým písmom a zaznamenávajúce čisto iba prúd vedomia. Žiadny nesprávny spôsob písania ranných stránok neexistuje. O ďalšom základnom nástroji Cesty umelca  si môžete myslieť, že to žiadny nástroj nie je, že to je zábava.

Predstavte si tieto nástroje ako rozhlasový prijímač a vysielač. Lenže čo presne je umelecká schôdzka? Umelecká schôdzka je časový blok, trebárs dve hodiny týždenne, ktorý je špeciálne vyčlenený a určený na to, aby vyživoval vaše tvorivé vedomie, vášho vnútorného umelca. Ak si myslíte, že to znie hlúpo alebo že na to nikdy nebudete mať čas, identifikujte túto reakciu ako odpor.
Julia Cameronová - Umělcova cesta

Telo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014