happywife

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Harmónia

Chcete zharmonizovať byt? Začnite leteckým dňom! Vyhádžte všetko zo skríň a políc na podlahu a vracajte len to, čo má naozaj zmysel. Odneste krabice do pivnice a pár dní o nich premýšľajte. Potom vytvorte hromádky s označením charita, triedený odpad a kontajner a neváhajte. Tieto múdre rady nie sú z mojej hlavy, ale myslím, že fungujú. Škoda, že som sa nikdy nedostala do fázy "vytvorte hromádky". Takže naša pivnica je zahádzaná haraburdami a ja už ani neviem, čo tam vlastne všetko je. Možno by bolo najlepšie jednoducho to vyhodiť, ale čo ak by sa niečo z toho niekomu mohlo zísť?
Kde darovať oblečenie? Popýtajte sa v krízových centrách, nocľahárňach, dajte inzerát na internet pod heslom "darujem", kliknite na www.podajdalej.sk, ponúknite ho na komisionálny predaj v second hande. Iniciatívu môžete vziať aj do vlastných rúk. Zorganizujte si s kamarátmi, so susedmi či s kolegami výmennú burzu, prihláste sa na kurzy patchworku, kde "handričky" zužitkujete, odneste veci do útulku pre psíky či žene, ktorá vyrába ručne tkané koberce. Ďalšie dobré rady z časopisu. Prečo som ešte nič z toho nespravila? Žeby som sa tých vecí v skutočnosti ani nechcela zbaviť?
Mám rada svoje veci, nekupujem žiadne zbytočnosti a každý darček viem od koho mám. Nerada sa ich zbavujem, lebo tvoria môj život. Ale je pravda, že je ich čím ďalej tým viac. Dúfam, že raz príde deň, keď budem schopná napísať na internet: "darujem oblečenie, knihy, hračky..." A ešte niečo. Prečo tie veci v pivnici už nemajú zmysel? Lebo oblečenie mi už nesedí, knihy sú prečítané a s hračkami sa nikto nehrá? Oblečenie sa predsa dá upraviť, knihy a hračky môžme darovať známym. Ale to by sme mali plné skrine starých vecí a nemohli by sme si kupovať nové a novšie....

Práca | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014