happywife

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Stres

Stres nám môže pokaziť náladu. Zlá nálada veľmi súvisí s vnútorným postojom človeka. V každodennom strese zabúdame na to, že musíme sami so sebou zaobchádzať opatrne. Vedome si každý deň dožičte niečo, čo pohladí vašu dušu a udrží vás v dobrej nálade. To vás posilní voči stresu. Ak si stres ľahšie uvoľníte dupaním, zmeňte sa na Dupinôžku. Najúčinnejšia pomoc pri strese je vyjadriť ho fyzicky. Naše telo reaguje na stres presne tak ako v praveku, keď sa naši predkovia mali rozhodnúť medzi bojom alebo útekom. Adrenalín stúpa, vylučuje sa a musí byť odbúraný. Systematicky odbúravajte stres. Ak už zo stresu neviete, kam skôr skočiť, musíte si stanoviť presnú stratégiu.Keď sa dostanete do stresovej situácie, zvýši sa vám tlak, srdcový tep a začnete rýchlejšie dýchať.Stres ďalej vyvoláva napätie svalov - vytiahnuté ramená, napätý krk, zaťaté zuby, stiahnuté brucho - a zarazí vám dych.Potrebujete sa naučiť znova dýchať. Prvá pomoc pri strese:
1. Spamätajte sa.
2. Vystrite sa.
3. Bezpodmienečne si urobte na poludnie prestávku. 4. Zamyslite sa nad tým, či príčinou problémov nie je chronický stres, a pomenujte si jeho hlavný zdroj. 5. Rozmyslite si, čo vám ešte stojí a za to a čo už nie. 6. Stanovte si limity a mieru, po ktorú ste sa ochotní obetovať. 7. Zamerajte svoje myšlienky na optimistickú variantu.

Ženy a muži problémy a stres zvládajú rôzne. Mužove potreby nie sú totožné so ženinými. On nie je ochotný sa viac zdôverovať so svojimi zážitkami. Veľa mužov ocení prítomnosť ženy a nepotrebuje rozprávať. Ženy majú väčšiu potrebu vyjadrovať svoje city.

Zdravý život | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014